Osmoza lui Alvin Booth

Published June 17, 2015 in Blog

Alvin Booth s-a nascut și a crescut în Hull, un oraș industrial din nord-est-ul Angliei. A renunțat la studii la vârsta de șaptesprezece ani pentru a face cursuri de coafor. Imediat dupa ce a terminat cursul s-a mutat în Oxford. În cariera sa de coafor, Booth a experimentat frizuri excentrice, dar a fost permanent nemulțumit de repezentarea fotografică pe care i-o oferea salonul la care lucra.

Când i-a fost furat un ceas moștenit de la bunicul său, banii de asigurare i-a folosit pentru a-și cumpăra prima sa camera, o Mamiya RB67. A început prin a fotografia coafurile pe care le făcea la salon, developând cadrele în camera obscură. Neavând nicio formare în domeniul fotografic, el a început prin a face multe greșeli și nu a avut curaj să își prezinte cadrele la momentul respectiv.

În 1989 a renunțat complet la job-ul de coafor și s-a mutat la New York pentru a se concentra asupra fotografiei.

La ora actuală, opera sa este extrem de bine apreciată pe piața internațională de fotografie și este expus în multe muzee ale lumii, fiind reprezentat de cele mai prestigioase galerii din SUA și Europa.

Osmoza este o abatere a lui Booth de la lucrările anterioare. Constrâns de formatele de hârtie convenționale, Booth a creat propriul format, mai lung și îngust, ideal pentru imaginile sale fragile. Lungirea printurilor, reprezintă tehnica perfecta pentru figurile sale filiforme și delicate.

În timp ce fascinația artistului pentru figurativ persistă, comparativ cu munca sa anterioară, imaginile sale din Osmoza sunt realizate în mod deliberat difuze, abstracte și reprezintă o lume spiritualizată.

Forma umană este redusă la linii abia vizibile și ca o guașă delicată trupul se dizolva în hârtie. Deși lucrările sale sunt printate cu tehnologie modernă, tonurile deosebite ale imaginilor, figurile grațioase și silfide sunt sugestive ca aparținând secolului al 19-lea, reflectând tehnicile vechi și apropierea de măiestrie.

Printul final este etanșat în cupru și sticlă, unirea efectuându-se prin lipire. 

1 2 3 6d2b572342eea2dcc11ca2559f821b87 27444 27492 3097036c75c29948aa13a222734240e4 Alvin-Booth-Osmosis-0102450 Alvin_Booth-02 Alvin_Booth-05

 

14,450 total views, 0 views today

No Response to “Osmoza lui Alvin Booth”

Comments are closed.